open-navfaktor-logo
search
Zimus stigao u PLBiH
Mladi defanzivac iz Norveške priključio se treninzima Željezničara
Hasan Jahić, mladi fudbaler koji je u proljetnom dijelu protekle sezone Premijer lige BiH branio bolje Mladosti, obavio je trening sa igračima Željezničara.
01.07.2021. u 14:45
get url
text

Ovaj 19-godišnji fudbaler koji je rođen u Norveškoj u Mladost je stigao zimus, a u drugom dijelu prvenstva upisao je sedam nastupa.

VEZANI TEKST - Tim kola: Trojica mladića dali poseban "pečat" 31. kolu PLBiH

Jahić, koji je ponikao u redovima Sarpsborga i igra poziciji stopera, pažnju domaće fudbalske javnosti privukao je nakon odlične partije u meču 31. kola protiv Sarajeva, kada se našao i u idealnom timu kola prema izboru našeg portala.

Mladi defanzivac je jučer sa tribina stadiona Grbavica pratio pripremnu utakmicu između Željezničara i Leotara koja je završena bez golova.

Jahić je treći igrač koji se priključio Plavima, dok su Nedim Mekić i Ognjen Stjepanović od 22. juna na treninzima Želje, ali još nisu potpisali ugovore.

Ako je suditi po Jahićevom Facebook profilu, čini se da je još od ranije odan plavoj boji, s obzirom na to da "naslovnicu" njegovog profila krasi fotografija južne tribine, a tu je i zajednička fotografija iz djetinjstva sa Edinom Džekom u dresu Željezničara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.