open-navfaktor-logo
search
Erasmus program
Mladi iz BiH, Hrvatske i Slovenije boravili u Novom Vinodolskom
Ovogodišnja tema bila je nasilje u raznim oblicima koje predstavlja sve veći problem kod ove populacije
09.09.2019. u 12:58
get url
text

Posredstvom Udruženja mladih bez roditeljskog staranja NAUTILUS, ove godine njih 24 iz naše zemlje bilo je uključeno u projekat razmjene mladih "Violence not wanted" u Novom Vinodolskom.

Projekat je proveden u okviru Erasmus+ programa koji omogućava mladim ljudima razmjenu znanja, iskustva i zabavu kroz neformalno učenje.

Osim iz BiH, u projekt su bili uključeni i mladi iz Slovenije i Hrvatske.

{$galerijaFotografija}

- Zahvaljujući Agenciji za mobilnost i programe EU i ove godine mladi iz različitih krajeva naše zemlje imali su priliku putovati, družiti se i steći nova znanja i vještine. Ciljevi projekta su i više nego uspješno provedeni – kaže Taiba Muminović, predsjednica Udruženja mladih bez roditeljskog staranja NAUTILUS.

Ovogodišnja tema bila je nasilje u raznim oblicima koje predstavlja sve veći problem kod ove populacije.

- U deset dana, koliko je trajala ključna aktivnost projekta, mladi su obradili teme koje su uključivale nasilje među vršnjacima, online nasilje, nasilje u vezama, izražavanje emocija i aktivno slušanje, a imali su se priliku izraziti kreativno, kroz diskusije, rad u grupama, individualan rad, crtanje, gluma ples. Svih deset dana prošlo je uz mnogo zabave, smijeha i prijateljstva, te se pokazalo iskustvo koje će mladi ljudi zasigurno još dugo pamtiti – naglasila je Muminović.

U projektu su učestvovali mladi od 15 do 25 godina, a po završetku razmjene uručene su im Youthpass diplome kao potvrda učešća u ovom međunarodnom projektu.

ERASMUS program09.09.2019.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.