open-navfaktor-logo
search
Gostovanje kod Velsa
Mladi reprezentativci u Wrexham otputovali bez jednog napadača
Mladi Zmajevi poslije tri meča imaju četiri boda i na diobi drugog mjesta kvalifikacione grupe 9 sa Belgijom, a vodeća je Njemačka sa šest bodova
17.11.2019. u 14:41
get url
text

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je danas za Wrexham gdje ih za dva dana očekuje utakmica kvalifikacija za EURO 2021 sa Velsom.

Prije polaska trener asistent u stručnom štabu naše mlade reprezentacije Draženko Bogdan je izjavio:

- Kao i svako okupljanje mlade reprezentacije i ovo je proteklo u radnoj atmosferi. Momci su bili na vrhunskom nivou. Svjesni su situacije u našoj kvalifikacionoj grupi i znaju da nam je meč sa Velsom, kao i svaki naredni veoma bitan. Mi ćemo se truditi i siguran sam da ćemo pružiti maksimum. Uradićemo sve što je do nas kako bismo došli do dobrog rezultata.

Veznjak Željezničara i naše U21 selekcije Petar Bojo očekuje bodove iz Velsa.

- Od prvog dana priprema svi smo znali koji nam je zadatak i svi smo spremni da pružimo maksimum kako bismo se kući vratili sa tri boda. Pokazali smo i ranije da imamo kvalitet i nadam se da ćemo tako nastaviti i u Velsu. Mnogo bi nam značila pobjeda u predstojećem susretu i učinit ćemo sve da do nje i dođemo, ali ne smijemo potcijeniti protivnika koji je takođe kvalitetan - naglasio je Bojo.

Zbog povrede selektor Vinko Marinović neće moći da računa na usluge napadača Nardina Mulahusejnovića.

Mladi Zmajevi poslije tri meča imaju četiri boda i na diobi drugog mjesta kvalifikacione grupe 9 sa Belgijom. Vodeća je Njemačka sa šest bodova, a upravo će danas viceprvaci Evrope u Freiburgu ugostiti Belgijance.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.