open-navfaktor-logo
search
Tuzlanski kanton
Mladi SDA pružili podršku "Malom svijetu" i obilježili Dan šehida
Članovi Asocijacije mladih (AM) SDA Živinice i Asocijacije mladih SDA Tuzlanskog kantona današnjom akcijom dokazali su da se mladi brinu o najmlađim, a još više o onim kojima je pažnja i pomoć malo više potrebna nego ostalim.
04.05.2022. u 22:27
get url
text

Članovi Povjereništva Asocijacije mladih SDA GO Živinice danas su bajramskim paketićima obradovali mališane u Centru za ranu intervenciju "Mali svijet" u Donjim Dubravama.

Udruženje građana Centar za ranu intervenciju "Mali svijet" sarađuje s djecom s poteškoćama u razvoju, prilikom čega se nastoji ostvariti glavni cilj - da svako dijete ostvari svoj puni potencijal. Nakon uručivanja paketića članovi delegacije su razgovarali s direktoricom Centra pri čemu su bliže upoznati s načinom rada i potrebama, ali i problemima.

Mladi SDA izrazili su spremnost za aktivno uključivanje u rješavanje problematike te izrazili spremnost ka upućivanju daljeg apela institucijama za rješavanje trenutnih problema kao i za unapređenje djelovanja i rada.

Na području Tuzlanskog kantona u utorak je održan niz aktivnosti kojima je obilježen Dan šehida na lokalnom nivou, a u koordinaciji s Asocijacijom mladih SDA TK.

- Najzaslužniji za opstanak Bosne i Hercegovine i nas kao naroda jesu naši šehidi koji su položili svoje živote za našu slobodu, vjeru, narod i državu. Danas odajemo počast i priznanje najboljim sinovima koje je država Bosna i Hercegovina imala. Branili su čast, slobodu, domovinu i živote nevinih ljudi. Domovinu su šehidi u amanet ostavili mladim generacijama koje dolaze. Našu domovinu natopili smo njihovom krvlju. To je žrtva koju mlade generacije moraju biti dostojne, spremne je uvažavati i poštovati - rekao je član povjereništva AM TK Ibrahim Delić.

U Lukavcu je upriličeno polaganje cvijeća na centralno spomen-obilježje šehidima, pripadnicima Armije Republike BiH s premijerom Irfanom Halilagićem, OO SDA Lukavac i GO AM SDA Lukavac zajedno sa delegacijom AM SDA TK. Dok su u Živinicama u organizaciji OO SDA Živinice zajedno sa GO AM SDA Živinice i delegacijom AM SDA TK osim polaganja cvijeća na centralno spomen-obilježje posjetili i obilježje heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. Nesiba Malkića.

- Pored sjećanja na naše heroje šehide bez kojih danas ne bi mogli uživati potpunu slobodu u našoj domovini, u amanet nam je ostavljeno da se lijepo ophodimo i brinemo o njihovim porodicama. Njihove porodice su dale svoje sinove, očeve i braću, kćerke, majke i sestre da bi mogli uzdignutih glava danas hodati po našim ulicama. Neka vam je uvijek na umu da su oni dali sve što su imali - a to je život - rekao je Edis Trumić, predsjednik AM SDA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.