Mladim bh. košarkašima velika je čast raditi s Vujoševićem

Objavljeno: 08.07.17 u 16:50

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u hrvatskom Svetom Martinu na Muri obavlja prvu fazu sedmodnevnih priprema za nastup u pretkvalifikacijama za svjetsko prvenstvo, koje počinju početkom augusta.

Reprezentativac Obrad Tomić izjavio je su pripreme na zabovoljavajućem nivou i da je atmosfera u ekipi odlična.

- Za četiri-pet dana koliko smo ovdje treninzi se baziraju na fizičkoj pripremu, ali smo postavili i neka dva-tri napadačka sistema. Rad s novim selektorom Duškom Vujoševićem je za nas velika čast i dajemo maksimum na svakom treningu. Njegovi treninzi razlikuju se u odnosu na sve ostale. Rad sa takvim trenerom svima nam puno znači pogotovo mlađim igračima koji su prvi put u reprezentaciji - kazao je Tomić.

Po povratku iz Hrvatske bh. košarkaši će u Sarajevu odigrati dva prijateljska susreta sa selekcijom Bjelorusije, 12. i 13. jula u Sarajevu, zatim će nastupiti na turniru u Skoplju, a pripremni period će završiti s još dvije kontrolne utakmice s Austrijom, također u Sarajevu.

Protivnici košarkaša BiH u pretkvalifikacionoj grupi bit će selekcije Slovačke, Armenije i Švedske protiv koje 3. augusta u gostima igraju prvi susret.