open-navfaktor-logo
search
PLBiH
Mladost pokvarila rođendansko slavlje Robijašima, sedmi poraz Čelika
Pobjednik u regionalnom derbiju odlučen je u drugom poluvremenu meča u kojem su navijači Čelika proslavljali 30. rođendan
24.11.2018. u 18:53
get url
text
Čelik - Mladost 0:3

Fudbalerima Mladosti pripao je regionalni derbi protiv Čelika. Ekipa iz Doboja kod Kaknja slavila je s 3:0 na Bilinom polju i tako stigla do sedme ovosezonske pobjede u Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Pobjednik u regionalnom derbiju odlučen je u drugom poluvremenu susreta u kojem su Robijaši, najvatreniji navijači Čelika, proslavljali 30 godina od osnivanja ove navijačke grupe.

Ipak, da rođendansko slavlje neće pamtiti po pojedi svog kluba dalo se naslutiti nakon što je nekadašnji fudbaler Čelika Aladin Isaković goste doveo u vodstvo golom u 51. minuti. Poštujući navijače i bivši klub, kapiten Mladosti nije slavio svoj pogodak.

Slavljeničku atmosferu Robijaša, koji su danas na južnoj tribini Bilinog polja imali spremljen sjajan dekor, na kraju su u potpunosti upropastila još dva pogotka. Prvo je u 74. minuti Welbeck sjajnim volej udarcem udvostručio prednost gostiju, da bi konačnih 0:3 postavio Nemanja Anđušić golom u 90. minuti susreta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.