navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Djeluje prirodnije

Mnoge žene pogrešno nanose šminku: Tiktokerica pokazala ispravan način

Britanka Megan Lavallie na TikToku redovno objavljuje videozapise s korisnim make up savjetima, a u svojoj je nedavnoj objavi pratiteljima pokazala kako se pravilno nanosi puder za konturiranje čeljusti - jer mnogi to, kaže ona, rade pogrešno...

Objavljeno: 20.12.2021. u 17:28
get url
text

Ako ga nanesete direktno na čeljust, vizualno će je umanjiti - pokazala je u videu, a ako pak želite naglasiti čeljust, puder se nanosi ispod nje.

- S puderom ispod ćete naglasiti čeljusne kosti, što će licu dati definirani i tanji izgled - objasnila je, a možete, kaže, tačkicu pudera u prahu četkom nanijeti i ispod uha, na mjestu gdje počinje čeljust, da stvorite pravi ugao.

@meganlavallie

I was getting ready and thought of a quick makeup tip for you. ️ #makeuphacks #contourtutorial #contouring101

♬ Jazz - Aylior

A u sličnom je viralnom videu koji je pogledan više od dva miliona puta TikTok influencerica Ellie Zeiler pokazala i kako oblikovati nos da izgleda tanje, a sve što trebate je bijela olovka za oči, prenosi The Sun.

Ona prvo s olovkom po nosu povlači bijelu liniju, a onda na vrh dodaje i bijelu "mrljicu". Bijelu olovku za oči za "otvoren pogled" nanosi i u unutrašnji ugao kapaka i ispod obrva, a onda je razmazuje prstom, stvarajući tako dojam užeg nosa i svjetlosti koja joj pada na lice.

@elliezeiler

What. It works????

♬ original sound - dannia˙˚ʚ(´◡`)ɞ˚˙