Mnogo se promijenio: Prve fotografije Ljubiše Samardžića nakon teške operacije

Objavljeno: 31.03.17 u 14:08

Legendarni glumac u decembru prošle godine završio je na operaciji mozga, i mjesecima se borio za ozdravljenje.

 

Novi film Ljubiše Samardžića otvorio je 64. beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, a glumac se na premjeri prvi put nakon teške operacije pojavio u javnosti.

U Dom omladine popularni Smoki došao je u pratnji članova porodice.

'Panta rei' je intimno svjedočanstvo glumca i režisera koje daje prikaz vremena od njegovog skromnog djetinjstva u poslijeratnoj Jugoslaviji, dolaska u Beograd, studija na Akademiji za film i TV, do velike karijere glumca.

- Nemam riječi, zaista sam uzbuđen iz razloga što se ovaj film radio baš u vrijeme kada me moje zdravlje nije baš dobro služilo, ali evo u svakom slučaju idemo dalje. Ponosan sam na to što ste organizirali, ovu jako dobru manifestaciju koja će živjeti i duže nego što ću ja doživjeti. Tačno, logično, normalno, zar ne - rekao je nasmijani Samardžić, držeći za ruku svoju suprugu koja mu je pomagala i pružala podršku.

Legendarni glumac  u decembru prošle godine završio je na operaciji mozga, i mjesecima se borio za ozdravljenje.

Zbog brojnih komplikacija Ljubišino stanje bilo je neizvjesno, a 80-godišnji glumac prije mjesec dana nije se ni pojavio na dodjeli nagrada "Beogradski pobednik", gdje je trebao primiti priznanje za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti. 

Samardžić nikoga nije htio opterećivati vlastitim problemima pa javnost dugo nije ni znala ništa o njegovu narušenom zdravlju.