Fudbalska reprezentacija Turske napravila je veliku senzaciju u 3. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Turci su u Kony srušili Francusku, aktuelne svjetske prvake. 

No, kada se uzme u obzir forma Turske, ovaj trijumf i ne predstavlja preveliko iznenađenje. Izabranicima Senola Gunesa ovo je bila treća pobjeda u kvalifikacijama za EP, na stopostotnom su učinku, bez primljenog gola (gol razlika 8:0)! Strijelci za Tursku protiv svjetskog prvaka bili su Ayhan (30) i Under (40). 

U drugom derbiju večeri Italija je ponizila Grčku za samo deset minuta. Azzurri su poveli u 23. minuti kada je pogodio Barella, a onda su Insigne u 30. i Bonucci u 33. minuti dotukli domaćina...

Ovim trijumfom Italijani su donekle pomogli i Zmajevima, jer su Grci ostali na četiri boda, pa će se do kraja kvalifikacija voditi velika borba između Finske, BiH i Grčke za drugu poziciju koja direktno vodi na EURO. Prvo mjesto u grupi rezervisano je za moćne izabranike Roberta Mancinija. 

Belgija je bez većih problema savladala Kazahstan (3:0), a u ovom meču pravdu je dijelila sudijska trojka iz BiH (Irfan Peljto, Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo). 

Njemačka je bila sigurna na gostovanju kod Bjelurusije (2:0), dok je najneizvjesnije bilo u Glasgowu gdje je Škotska sa 2:1 savladala Kipar. Domaći su vodili do 87. minuti, kada je izjednačio Kousoulos. Ipak, već u narednom napadu domaći su stigli do trijumfa golom Burkea. 

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore