Modni trendovi u ovoj godini: Duga kosa, sjajne usne, pune obrve

Objavljeno: 13.02.17 u 16:55

Mnoge trendove u modi i ljepoti nemoguće je ispratiti iz više razloga.

Na prvom mjestu su finansije. Njega u stopu prati nedostupnost određenih proizvoda, iako je danas, u eri savremenih tehnologija, malo toga što se ne može poručiti preko interneta. Jedan od razloga je i što nam se često nešto baš i ne sviđa ili je previše ekstravagantno za običnu ženu i njen stil. Ipak, u svemu tome žene nađu ponešto što im se sviđa, nosivo je, a pri tom veoma pristupačno.

Stručnjaci izdvajaju pet trendova koji će biti aktuelni tokom ove godine.

Duga kosa Ako ste se dvoumili oko toga da li skratiti kosu, nemojte se više mučiti. Pustite je da raste, jer je ova - godina duge kose. Možete je nositi puštenu, uplesti, napraviti punđu ili je podići u visok konjski rep. Kako bi bila i lijepa, kosi je potrebna prava njega. Osim šamponom i balzamom, nahranite je maskom.

Sjajne usne Riječ je o usnama koje kao da su presvučene najsjajnijom glazurom. Apsolutni efekt postiže se jednostavno – bezbojni gusti sjaj nanesite preko ruža i blago utapkajte vrhovima prstiju. Usne djeluju sočno i sijaju se kao da su posute dijamantnom prašinom.

Pune obrve Oblik obrva je pitanje trenda i mijenja se iz godine u godinu. Ove godine moderne su pune. Dobijaju se japanskom metodom iscrtavanja ili mikroblejdingom. Riječ je o tehnici izvlačenja dlačica tankim nožićem, nakon čega se na njih ubacuje pigment plitko u kožu. Ukoliko nemate hrabrosti za to, poslužit će i olovka za obrve.

Blistavo lice Šljokice preovladavaju u svijetu šminke, ali kapci nisu jedini dio lica na kojima lijepo stoje. Potrebna vam je bezbojna, neljepljiva formula sjaja za lice i tijelo koji će vam, kad ga nanesete na jagodice ili na ključnu kost, omogućiti da zablistate kao djevojčica.

Blagi talasi Neobavezni, blagi talasi u kosi nikada neće izaći iz mode. Lako se prave. Trebate samo poštovati prirodnu teksturu kose. To znači da kosu ne trebate fenirati, nego je pustiti da se prirodno osuši. Dok čekate, prstima prelamajte kosu.