open-navfaktor-logo
search
Radončić na vodi
Mog mora nema i ne znam šta da radim...
Fahrudin Radončić se osim na kopnu, sve češće može vidjeti i na vodi, a tvrdi da ima velike planove za razvoj bh. riječnih potencijala
23.09.2018. u 18:40
get url
text

Predsjednik SBB-a i kandidat za člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić dio svoje izborne kampanje odlučio je posvetiti vodenim potencijalima Bosne i Hercegovine.

Radončić se tako, osim na kopnu, sve češće može vidjeti i na vodi, a tvrdi da ima velike planove za razvoj bh. riječnih potencijala.

- Nakon vrlo uspješne tribine u prepunoj velikoj sali Doma kulture u Brčkom, Fahrudin Radončić je otišao na kratku plovidbu Savom. Poručio je da je Sava ogroman razvojni resurs koji se mora staviti u prioritete ekonomskog napretka zemlje. Tokom vožnje su ga prepoznali građani u drugim brodicama i prišli da ga pozdrave i pruže podršku - stoji u današnjem saopćenju SBB-a.

Ni prilikom nedavne posjete Krajini Radončić nije krio oduševljenje prirodnim ljepotama BiH koje je, čini se, tek sada otkrio.

- Od Nacionalnog parka "Una" ćemo napraviti bh. turistički Monte Karlo, Kan ili Porto Montenegro – najavio je entuzijastično predsjednik SBB-a.

 

Doduše, za sada nije tačno precizirao kako to namjerava učiniti, osim što bi u zaštićeno prirodno područje nacionalnog parka, po svemu sudeći, "parkirao" luksuzne jahte.

No, da Radončić ima iskustva sa plovidbom, niko mu ne može osporiti. Upravo u spomenutoj crnogorskoj marini Porto Montenegro već godinama je usidrena njegova jahta na koju predsjednik SBB-a odlazi kada se želi odmoriti od svakodnevnih obaveza, a tamo posjeduje i četiri luksuzna apartmana, vrijedna blizu deset miliona KM.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.