open-navfaktor-logo
search
Veliki derbi
Mogu li Plemići i Plavi ponoviti posljednji duel Pod Bijelim brijegom?
Posljednji prvenstveni duel Zrinjskog i Željezničara na stadionu Pod Bijelim brijegom bio je jedan od najboljih ikada u susretu ova dva tima
19.10.2018. u 10:58
get url
text
Stojan Vranješ

U subotu od 15 sati na stadionu Pod Bijelim brijeom počinje derbi susret 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Željezničara.

Bit će to duel aktuelnog prvaka naše zemlje i aktuelnog osvajača Kupa BiH, koji i u ovom sezoni ciljaju na titulu prvaka. Ipak, trenutno oba tima zaostaju za Sarajevom koje se nalazi na vodećoj poziciji premijerligaške tabele. Plemići imaju dva boda manje u odnosu na Bordo tim, za kojim gradski rival kasni pet bodova.

Kladionica MOZZART na eventualnu pobjedu aktuelnih prvaka BiH ponudila je kvotu 2.00. Kvota da će se susret završiti bez pobjednika iznosi 3.25, a za ljubitelje sistema sigurno nije loša "dvica" na Željezničar od 3.70.

S obzirom da se čak šest od posljednjih premijerligaških susreta Zrinjskog i Željezničara u Mostaru završilo bez golova ili s golom samo jednog tima možda primamljivo izleda i kvota 1.76, što je MOZZARTOVA ponuda za na tip da barem jedan tim neće postići gol. Kvote za sva ostala klađenja vezana za duel Zrinjski - Željezničar možete pogledati OVDJE.

Posljednji prvenstveni duel Zrinjskog i Željezničara na stadionu Pod Bijelim brijegom bio je jedan od najboljih ikada u susretu ova dva tima. Gledaoci su vidjeli čak šest pogodaka, a svjedočili su i tome kako su gosti u samom finišu utakmice prokockali tri gola prednosti.

Poznajući način i fudbal kakav preferiraju Blaž Slišković i Milomir Odović, i sutrašnja utakmica mogla bi biti ona prava za ljubitelje domaćeg fudbala. Ipak, tvrditi bilo šta sa sigurnošću, pogotovo kada je riječ o meču Zrinjskog i Željezničara, jako je teško.

U čak četiri od posljednjih deset prvenstvenih duela u Mostaru nije bilo pobjednika, od toga su dva susreta okončana bez golova. Četiri puta slavili su Plemići, dok su dvije pobjede upisali Plavi s Grbavice.

Ukupno 21 pogodak pao je Pod Bijelim brijegom u posljednjih deset premijeligaških okršaja između sutrašnjih protivnika.

Posljednjih deset prevenstvenih duela Pod Bijelim brijegom:
Zrinjski - Željezničar 3:3
Zrinjski - Željezničar 1:0
Zrinjski - Željezničar 0:0
Zrinjski - Željezničar 0:4
Zrinjski - Željezničar 2:1
Zrinjski - Željezničar 1:1
Zrinjski - Željezničar 2:1
Zrinjski - Željezničar 1:0
Zrinjski - Željezničar 0:0
Zrinjski - Željezničar 0:1

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.