open-navfaktor-logo
search
Pred Sjevernu Irsku
Mogući sastav Zmajeva: Koga će Prosinečki ostaviti na klupi?
Teško je očekivati da će na teren poslati isti tim koji je 11. septembra na Bilinom polju savladao Austriju
15.10.2018. u 13:22
get url
text

Tim koji pobjeđuje ne mijanja se. Ovog, nepisanog, pravila drži se većina trenera. A hoće li ga ispoštovati i Robert Prosinečki, selektor fudbalske A reprezentacije BiH?

Zmajevi će večeras ugostiti Sjevernu Irsku u trećem meču Lige nacija, a Prosinečki je još sinoć najavio da zna sastav koji će početi meč na Grbavici.

No, teško je očekivati da će na teren poslati isti tim koji je 11. septembra na Bilinom polju savladao Austriju golom Edina Džeke.

U tim se vratio Ognjen Vranješ i on će zauzeti mjesto u zadnjoj liniji. No, pitanje je koga će Prosinečki ostaviti na klupi?

Selektor Zmajeva sinoć je potvrdio da Ibrahim Šehić ima prednost u odnosu na Asmira Begovića. U veznom redu zacementirana mjesta imaju Miralem Pjanić, Muhamed Bešić i Elvis Sarić, a podrška Edinu Džeku u vrhu napada bit će Edin Višća i Haris Duljević koji će "djelovati" po bokovima.  

Ostaje nedoumica kako će izgledati zadnja linija. Protiv Austrije posao su odlično odradili Darko Todorović, Toni Šunjić, Ervin Zukanović i Eldar Ćivić, ali će jedan od njih ostati na klupi i od prve minute, po svemu sudeći, zaigrat će Vranješ.

Jedna od opcija je da Vranješ zaigra na poziciji desnog beka umjesto Todorovića, a druga je da zauzme stopersku poziciju. U tom slučaju na klupi bi ostali Šunjić ili Zukanović. No, nije isključeno da u startnoj postavi ne bude Ćivić, a da Zukanović bude prekomandovan na poziciju lijevog beka. U tom slučaju stoperski dvojac činili bi Šunjić i Vranješ.

Za koga se odlučio Prosinečki saznat ćemo za nekoliko sati... Meč na Grbavici igra se od 20.45 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.