open-navfaktor-logo
search
Vozači, oprez
Mokar kolovoz, magla po kotlinama, povećana opasnost od odrona
Zbog radova na autoputu A-1 saobraćaj je na dionici Sarajevo sjever - Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok se na dionici Podlugovi - Sarajevo sjever saobraća dvosmjerno u dužini od tri kilometra
19.09.2019. u 08:09
get url
text

Zbog kiše koja je padala tokom protekle noći, a u nekim dijelovima zemlje još uvijek pada, saobraća se po mjestimično mokrom i klizavom kolovozu.

Vidljivost je na pojedinim dionicama smanjena zbog magle, a povećana je i opasnost od odrona.

Zbog radova na autoputu A-1 saobraćaj je na dionici Sarajevo sjever - Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok se na dionici Podlugovi - Sarajevo sjever saobraća dvosmjerno u dužini od tri kilometra.

Na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00:30 do 04:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila - Tetovo - Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi sedam i po tona.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima u BIHAMK-u izdvajaju magistralne puteve: M-18 Olovo - Kladanj - Stupari, M-1.8 Srebrenik - Orašje, M-18 Semizovac - Vogošća, M-5 Lanište - Ključ i M-5 Jezero - Jajce.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa - Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Na graničnim prijelazima jutros nema dužih zadržavanja. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.