- Meso kurbana krave je odlično, jer od njega možemo pripremati obroke sa mljevenim  mesom, šnicle... Veliko hvala Crvenom polumjesecu Turske sa kojim imamo izvanrednu saradnju. Nastavljamo za dobrobit naših korisnika. Glad nema nacije i zajedno se može mnogo - poručili su iz UG “Zajedno za naš grad“, koje priprema obroke za stare samce u Mostaru.

Crveni polumjesec Republike Turske koji za vrijeme bajramskih praznika svake godine donosi radost u brojne domove, i ovog Kurban bajrama širom Bosne i Hercegovine podijelit će preko 60 tona kurbanskog mesa.

Dio kurbanskog mesa biće ili je već podijeljen za sedam narodnih kuhinja, a ostatak ljudima koji su u stanju socijalne pomoći. Kurbansko meso biće podijeljeno i ljudima u udaljenim ruralnim krajevima BiH kako bi im se na taj način bar malo pomoglo i uljepšali bajramske praznike.

Iz Crvenog polumjeseca Turske ranije je objavljeno da će paketi od pet kilograma kurbanskog mesa biti podijeljeni socijalno-ugroženim domaćinstvima na 80 lokacija u BiH, među kojima su stari i iznemogli, socijalno ugroženi, pripadnici romske zajednice, kao i ostale ranjive kategorije.

Tokom podjele kurbana u Bosni i Hercegovini je boravio i generalni direktor za kulturu i umjetnost Crvenog polumjeseca Republike Turske Ilyas Yildirim.