open-navfaktor-logo
search
Nelegalna deponija
Mostar: Mještani Jasenice i Rodoča blokirali ulaz u garažu JP Parkovi
Ogorčeni mještani mostarskog naselja Jasenice i Rodoča danas u poslijepodnevnim satima su na jedan sat blokirali ulaz u garažu JP Parkovi, kod Avijatičarskog mosta,  gdje je u krugu Javnog preduzeća Parkovi otvorena još jedna u nizu divljih deponija.
03.03.2020. u 23:00
get url
text
JP Parkovi

Mještanin i član Eko udruge Jasenica Lazo Rajič jutros je nakon sastanka predstavnika vlasti sa predstavnicima inicijative "Jer nas se tiče", najavio blokadu gradske magistrale na lokalitetu Čekrk, kako bi spriječili kamione komunalnog preduzeća Parkovi da odlažu otpad u krugu garaže tog preduzeća, na nelegalnoj deponiji.

- Iako je blokada planirana i najavljena za sutra, mještani nisu mogli čekati, već su danas u poslijepodnevnim satima, blokadom ulaza ukazali na probleme koji traju već dvadesetak godina. Ponavljanje teškog narušavanja okoliša i to od onih koji su plaćeni da se o tome brinu,  dovodi mještane južnih naselja Mostara do ludila - saopćili su iz Udruženja Eko Jasenica.    

Bahatost čelnih ljudi komunalnih preduzeća, dodaje,  koji su skupo plaćeni za (ne)obavljanje svog posla, uzrok su frustracija.

- Pozivamo nadležne inspekcijske službe da obiđu teren, sačine zabilješku te kazne odgovorne za ovakvo divljaštvo nad mještanima i okolišem - poručili su.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.