Mostar: Od ponedjeljka Titov most ponovo u funkciji

Objavljeno: 13.10.17 u 10:49 Autor: A. B. Š.

Nakon polugodišnje potpune obustave saobraćaja preko mosta Musala (Titov most), zbog čega je otežano funkcionisao saobraćaj, uključujući javni gradski prijevoz, napokon se saobraćaj vraća u normalu.

 

Od ponedjeljka vraća se uspostava saobraćaja preko mosta, a u srijedu počinju novi zatsoji, kreću radovi na tri lokacije u Ulici maršala Tita, jednoj od najprometnijih ulica, poznatijoj kao "glavnoj".

-Sva gradilišta na desnoobalnom kolektoru su ugašena izuzev gradilišta na izgradnji izljevnog kanala kišnog preljeva III kod mosta Maršala Tita (hotel Bristol). Okončanjem ovih radova, odnosno normalizacijom saobraćaja u ulici Mostarskog bataljona, stvaraju se pretpostavke za nastavak izgradnje glavnog lijevoobalnog kanalizacionog kolektora lociranog duž ulice Maršala Tita. U ponedjeljak očekujemo uspostavu saobraćaja preko mosta Musala - tvrde u Gradskoj upravi Mostara.

Tako u srijedu počinju radovi na tri lokacije u Ulici Maršala Tita i to na autobuskoj stanici – raskrsnica ulica Maršala Tita i Braće Brkića (bivša robna kuća Razvitak), na Lučkom mostu – park Alekse Šantića, te na lokalitetu uz Šehitluke, ispod raskrsnice ulica Maršala Tita i Mala tepa.

-Obavještavaju se građani da od srijede stupa na snagu izmijenjeni režim saobraćaja. Potpuna obustava saobraćaja od Lučkog mosta do parka Alekse Šantića te od raskrsnice ulice Maršala Tita s ulicom Braće Brkića (bivša robna kuća Razvitak) do Trga Ivana Krndelja (autobusna stanica). Dvosmjerni režim saobraćaja u ulici Maršala Tita za vozila do 3,5 tone uspostavlja se na dionici od raskrsnice s ulicom Braće Brkića (bivša robna kuća Razvitak) do Narodnog pozorišta odnosno raskrsnice s ulicom Šerifa Burića - naglašavaju iz Gradske uprave Mostara.

Iz ovog razloga neće biti dopušteno parkiranje vozila na ovoj dionici. Normalizacija saobraćaja očekuje se u maju naredne godine. Od građana se straži strpljenje.

Mostar je zadnje tri godine veliko gradilište, a za realizaciju uglavnom se koriste strani krediti, zbog čega je gradonačlenik Mostara upitan da prokomentira kako se grad nosi sa svim. Na to je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlič, kazao kako se obaveze besprijekorno izmiruju kada su krediti u pitanju.

-Kako finansiramo određene projekte, to je naše umijeće -poručio je.