open-navfaktor-logo
search
UEFA Futsal Liga prvaka
Mostar SG visokom pobjedom preuzeo prvo mjesto, FSBiH ne zna s kim je igrao bh. prvak
Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine u futsalu, Mostar SG Staklorad, u susretu drugog kola glavne runde UEFA Futsal Lige prvaka upisao je uvjerljivu pobjedu. Mostarci su u Jablanici s visokih 9:3 savladali moldavski Dinamo Chisinau.
28.10.2021. u 21:46
get url
text

Najbolji futsal sastav iz naše domovine poveo je golom Adnana Kalajdžića u osmoj minuti, ali su gosti već u narednoj stigli do izjednačenja preko Kostiantyna Bondarenka.

Predrag Šešelj je u 17. minuti vratio prednost Mostarcima, da bi Anel Radmilović u 19. minuti pogodio za 3:1, što je bio i konačan ishod prvog dijela.

Poslije nepune tri minute igre u drugom poluvremenu Ievgen Svyrydov je smanjio na 3:2, ali je već u narednih tridesetak sekundi Bilal Jelić bh. prvaku vratio dva gola prednosti.

Nermin Kahvedžić je na početku 25. minuti zatresao mrežu Moldavaca za 5:2, da bi Marin Suton u 29. bio precizan za 6:2.

Radmilović je u 34. minuti pogodio za 7:2, potom i Kahvedžić za 8:2.

Do kraja utakmice za goste su pogađali Vitalii Tanskyi za goste i Samir Gosto za Mostarce.

Zanimljivo da je zvanična Facebook stranica FSBiH objavila kako je Mostar SG Staklorad večeras s 9:3 savladao Kampuksen Dynamo, tim protiv kojeg su Mostarci remizirali sinoć.

Prvak BiH nakon kompletiranog drugog kola zauzima prvu poziciju, a na ruke mu je išao i remi nizozemskog Hovocuba i finskog Kampuksen Dynama.

Odlučujući susret za plasman u elitni krug Mostarci igraju u subotu protiv sastava iz Nizozemske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.