open-navfaktor-logo
search
Poštuju mjere
Mostar: Umjesto nekoliko hiljada turista, na ulicama tek nekolicina prolaznika
Građani Mostara pridržavaju se mjera koje su ranije usljed pandemije koronavirusa donijeli krizni štabovi civilne zaštite na nivou Federacije BiH, odnosno Hercegovačko-neretvanskog kantona.  
04.04.2020. u 16:56
get url
text

U to se uvjerila i ekipa Anadolu Agency (AA) tokom današnjeg obilaska gradskih ulica. U starom dijelu koji bi, da je sreće, danas bio ispunjen hiljadama turista, nije se mogao susresti gotovo niko. Radnje su zatvorene, ugostiteljski objekti također. Na ulicama je bila tek nekolicna prolaznika.

 Ni pred džamijama tokom dnevnih molitvi nije bilo vjernika. Obredi se u skladu sa preporukama obavljaju u kućama i stanovima. Pusto je i na Španskom trgu, i u obližnjim parkovima.

{$galerijaFotografija}

Jučer se, podsjećamo, oglasio Krizni štab Civilne zaštite Mostara, pozivajući građane da se ne kreću bez prijeke potrebe, a sugerisano je i da se ne pale roštiljske vatre. Također, Kantonalni štab donio je odluku o zabrani okupljanja više od pet osoba na javnim površinama i to uz strogo poštivanje socijalne distance od dva metra.

Danas su ljekari Jurica Arapović i Mario Kordić apelovali na građane da se ne kreću, kazavši da su dvije sedmice koje su ispred nas od velike važnosti, te da zdravlje građana više od kriznih štabova čuvaju oni sami.
 

Mostar u doba korone
1 od 16
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.