open-navfaktor-logo
search
Članovi UG "Fejićeva"
Mostarci čistili Šehitluke
Na području mostarskog šehidskog mezarja Šehitluci, članovi Udruženja građana "Fejićeva", danas su organizirali i uspješno sproveli akciju čišćenja i uređenja harema
23.09.2018. u 19:42
get url
text
Čišćenje mezarja Šehitluci u Mostaru

Cilj akcije je, prema riječima osnivača i predsjednika UG "Fejićeva", Nermina Ćupine Ćupe, vratiti odgovornost građana prema ulicama i mahalama grada na Neretvi, kako bi ponovo imale zasluženi sjaj.

- Ova akcija je samo jedna u nizu u našim planovima, ali ima poseban značaj, jer ovdje leže naša braća šehidi, ovo je najmanje što možemo za njih učiniti - kazao je Ćupina.

S obzirom na to da je poziv na akciju čišćenja Šehitluka bio javan, na Facebook stranici udruženja, očekivali su, tvrdi, mnogo veći odziv, pa i dolazak političara.

- Lijepo bi bilo ovdje vidjeti političare, a ne da dolaze i slikaju se samo radi skupljanja političkih poena. Ne želim nikoga imenovati, ali našli smo ovdje vijence od prošle godine. Poručujem im da se aktiviraju i uključe u rad sa građanima, ako žele da građani budu uz njih - poručio je Ćupina.

Pozvao je i druga udruženja građana da se udruže s njima.

Za narednu sedmicu je najavljeno čišćenje malog šehidskog mezarja kod mostarske Karađoz-begove džamije, koje je inače manje u fokusu pažnje javnosti. Iz Udruženja se nadaju da će se  odazvati veći broj građana nego danas.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.