open-navfaktor-logo
search
Glasanje u toku
Mostarka Ćamila Mičijević u izboru za idealni tim Evropskog prvenstva
Evropskom prvenstvo za rukometašice ušlo je u samo završnicu, a preostalo je da se u nedjelju odigraju meč za treće mjesto i finale.
19.12.2020. u 18:59
get url
text

U borbi za bronzu od 15.30 sati sastaju se selekcije Danske i Hrvatske, dok će se od 18 sati za zlato boriti Norveška i Francuska.

EHF je na zvaničnoj stranici Evropsko prvenstva za rukometašice pokreuo izbor za najbolje igračice kontinentalnog šampionata na svakoj poziciji.

Da je rođena Mostarka u sastavu Hrvatske, Ćamila Mičijević, odigrala dobar turnir potvrđuje i činjenica da ju je EHF uvrstio među pet najboljih odbambenih igračica na turniru.

Konkurencija 194 centimetra visokoj reprezentativki Hrvatske su Line Haugsted (Danska, Beatrice Edwige (Francuska), Kelly Dufler (Nizozemska) i Marit Frafjord (Norveška).

Osim Mičijević u izboru se nalaze i njene reprezentativne kolegice Tea Pijević (golmanica), Ana Debelić (pivot), Valentina Blažević (srednji bek), Larissa Kalaus (lijevi bek), a mjesto među kandidatkinjama za najbolji tim našle je i Crnogorke Jovanka Radičević (desno krilo) i Majda Mehmedović (lijevo krilo).

Glasati možete OVDJE, a ono traje večeras do ponoći.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.