open-navfaktor-logo
search
Britanska tinejdžerka
Motiv joj je bio kupiti nove slušalice, osvojila je 2,1 miliona eura
Osamnaestogodišnja Emma Raducanu kao 150. teniserka svijeta osvojila je US Open.
12.09.2021. u 21:45
get url
text

Britanska igračica koja je rođena u Kanadi do prve velike titule u karijeri stigla je pobijedivši u deset mečeva bez izgubljenog seta.

VEZANI TEKST - Tinejdžerke plasmanom u finale US Opena ispisale historiju tenisa

Ona je tako postala prva kvalifikantica koja je osvojila Grand Slam, a na kraju je zaradila 2,1 milion eura.

U finalu je Raducanu savladala Leylah Fernandez sa 6:4 i 6:3, a kakva očekivanja je imala od nastupa u New Yorku najbolje svjedoči njena izjava za ESPN nakon finala.

- Svi se šale u mom timu jer sam prije prvog kvalifikacionog meča izgubila izgubila Airpods (pro bežične slušalice). Tražila sam ih po svlačionici i bezuspješno pokušavala naći. Nisam uspjela, a tada sam si uoči meča pomislila: "Pokušaj pobijediti kako bi sebi mogla priuštiti nove slušalice". To je sada postala velika šala - objasnila je Raducanu.

Inače, slučalice kakve je željela Raducau koštaju 127 eura.

Nakon osvajanja US Opena stručnjaci joj predviđaju da će od sponzora u budućnosti zaraditi više od 100 miliona eura, a preko je noći postala favoritkinja za BBC-ovu osobu godine u svijetu sporta.

Upitana za buduće planove Raducanu je rekla:

- Mislim da je vrijeme da se apsolutno isključim i ne gledam prema budućnosti i ne radim neke rasporede. Trenutno nemam pojma o ničemu, samo uživam u životu. Još nisam ni provjerila svoj mobitel i ne znam što se događa, kakve su reakcije. Trenutno želim uživati sa svojom ekipom, jer ovo je bio ekipni uspjeh. Nisam ovo uspjela sama - zaključila je Raducanu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.