Motivirajuća poruka Amela Tuke dok se priprema za Evropsko prvenstvo

objavljeno: 13.07.2018. u 21:25

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuke uveliko se priprema za nastup na Evropskom prvenstvu koje će se ove godine održati u Berlinu.

Upravo je kontinentalni šampionat jedan od glavnih ciljeva za našeg sjajnog srednjeprugaša. Tuka u svom posjedu već ima medalju sa Svjetskog prvenstva, i to bronzanu, a očito je da njoj želi pridodati i odličje s najmasovnijeg atletskog takmičenja na Starom kontinentu.

Kako bi sanirao povredu i u potpunosti zdrav dočekao Evropsko prvenstvo, Tuka je propustio miting u Madridu ali i nastup na Mediteranskim igrama u Španiji.

- Znam da najspremniji moram biti u Berlinu jer Evropsko prvenstvo je moj najveći cilj u ovoj sezoni. Do tada ću naporno raditi - riječi su koje je Tuka izgovorio krajem maja, a sada se u potpunosti posvetio ostvarenu tog cilja o čemu govore i fotografije koje je objavio na Facebooku uz zanimljiv status na engleskom jeziku.

- Ne kažem vam da će biti lako, ali kažem vam da će biti vrijedno toga - napisao je Amel.

Na kraju vrijedi spomenuti da će se 24. po redu Evropsko prvenstvo u atletici održati u Berlinu u periodu od 7. do 12. augusta ove godine.

 

I’m not telling you it’s going to be easy, I'm telling you it’s going to be worth it!!!

Objavu dijeli Amel Tuka (@ameltukaa)