open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Može li Sloboda zaustaviti "plavu mašinu", Velež lovi prvu pobjedu
Rođeni će prvu pobjedu tražiti na domaćem terenu protiv Širokog Brijega 
17.08.2019. u 08:24
get url
text

Novo kolo BHT Premije lige BiH i novi derbi. I opet duel starih rivala. Željezničar će na Grbavici ugostiti Slobodu.

Plavi su u seriji od tri pobjede, dok su Tuzlaci nakon pobjede na startu, u naredna tri kola osvojili samo dva boda. Može li Sloboda zaustaviti zahuktalu "plavu mašinu", pitanje je na koje ćemo dogovor dobiti večeras oko 22.30 sati.

Derbi na Grbavici igra se od 20.30 sati, a sigurno je ćemo svjedočiti još jednom spektaklu u Dolini ćupova, jer igre i rezultati izabranika Amara Osima vratili su navijače na tribine. Uz to, protivnik je izuzetno atraktivan, što je garant za još jedan festival fudbala.

- Meč protiv Slobode će biti drugačiji od dosadašnjih u ovoj sezoni, jer smo mi kao favorit. I nama i njima će nedostajati dva igrača, tako da smo po tom pitanju isti. Sloboda je veliki klub i neugodan protivnik. U prošloj sezoni smo igrali tri puta, a samo dva puta smo pogledali na gol. To su bile negledljive utakmice, a nadam se da se ovaj put to biti drugačije - rekao je Osim.

U istom terminu u Banjoj Luci će snage odmjeriti Borac i Mladost iz Doboja kod Kaknja. Domaći su favoriti, posebno zbog činjenice što su u prošlom kolu slavili gostujuću pobjedu kod Radnika u Bijeljini. No, ne treba zanemariti da je Mladost sva četiri boda ove sezone osvojila na gostovanjima...

Zanimjivo će biti i na stadionu Rođeni u Vrapčićima, gdje će Velež ugostiti Široki Brijeg. Hercegovački duel bit će prilika za Rođene da upišu prvu ovosezonsku pobjedu. Ni tim sa Pecare ne može se pohvaliti dobrim rezultatima na startu nove sezone. Zanimljivo, zbog lošeg starta oba tima već su promijenili trenere.

Danas će na teren i fudbaleri Zvijezde 09 koji će u Ugljeviku ugostiti Čelik. Zeničani su ove sezone sjajni na gostovanjima, gdje imaju stopostotan učinak (pobjede protiv Širokog Brijega i Veleža) pa će ovu seriju pokušati nastaviti i danas.

Premijer liga, 5. kolo

Subota, 17. august

Velež - Široki Brijeg (17.30 sati) / Irfan Peljto (Sarajevo) / MojaTV
Zvijezda 09 - Čelik (17.30) / Mateo Musa (Čitluk)
Borac - Mladost (20.30) / Goran Paradžik (Ljubuški) / Arena Sport
Željezničar - Sloboda (20.30) / Ermin Sivac (Zenica) MojaTV

Nedjelja, 18. august

Tuzla City - Zrinjski (20.30) / Adis Mulahasanović (Sarajevo) / BHT1

Ponedjeljak, 19. august

Sarajevo - Radnik (20.30) / Dragan Petrović (Banja Luka)

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.