open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Može li Višćin Bašakšehir zakazati okršaj s Manchester Unitedom?
Utakmicama osmine finala Evropske lige konačno se nastavlja sezona u evropskim kupovima nakon što je, baš kao i nacionalna prvenstva, prekinuta zbog pandemije koronavirusa.
05.08.2020. u 07:43
get url
text

Fudbaleri istanbulskog Bašakšehira, koji će ovu tešku sezona pamtiti po historijskoj tituli prvaka Turske, večeras gostujuju na stadionu Telia Parken kod Kopenhagena. Novi prvaci Turske čiji dres već devet godina nosi bh. reprezentativac Edin Višća imaju gol prednosti nakon što su u prvom susretu slavili s 1:0.

Ukoliko elminišu danskog predstavnika, istanbulske Sove će u narednom krugu takmičenja gotovo izvjesno igrati protiv velikog Manchester Uniteda.

Susret u Danskoj počinje u 18.55 sati, a u istom terminu sastaju se Shakhtar i Wolfsburg. Ukrajinski sastav u prvom meču bio je bolji s 2:1, a njemačkog bundesligaša ugostit će na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

Od 21 sat Manchester United, kojeg ćemo sljedeće sezone gledati u grupnoj fazi Lige prvaka, igra revanš protiv austrijskog LASK-a. Revanš protiv tima iz Linza bit će po svemu sudeći samo formalnog karaktera jer su izabranici Olea Gunnara Solskjeara u prvom meču trijumfovali s visokih 5:0.

Snage će večeras odmjeriti i Inter i Getafe, no za razliku od ostalih parova osmine finala ova dva tima igrat će samo jedan duel, i to na Schalkeovoj Veltins Areni u Gelsenkirchenu. Meč počinje u 21 sat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.