open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Može li Željo u Mostaru potvrditi Osimov optimizam, Sarajevo domaćin oslabljenom Radniku
Preostala četiri susreta 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se danas, nakon što su u utorak odigrani mečevi Tuzla City - Velež (1:3) i Široki Brijeg - Sloboda (3:0).
02.12.2020. u 07:45
get url
text

Epitet derbija kola zasluženo je pripao utakmici koja se od 15 sati igra na stadionu Pod Bijelim brijegom, gdje će Zrinjski ugostiti Željezničar.

Plavi su ne tako davno u zaostalom susretu šestog kola savladali Plemiće na Grbavici s 1:0, no to nije jedini razloga zbog kojeg šef stručnog štaba Željezničara Amar Osim ima dosta optimistična očekivanja od ovog duela.

- Zrinjski definitivno spada u red najboljih protivnika. Dodatna povoljna stvar je što igramo u Mostaru jer je tamo sad puno bolje vrijeme nego kod nas s obzirom na to da je već decembar i realno je već hladno i tereni su gadni za igrati - kazao je Osim, te dodao:

- Očekujem dobru utakmicu kao što su posljednje utakmice protiv Zrinjskog bile u Mostaru. Optimisti smo, opet kažem najviše zbog toga što smo ove godine fakat solidno igrali s jakim protivnicima bez obzira na to je li to na Grbavici ili na strani. Uglavnom smo bili na nivou kada je igra u pitanju i na tome baziram svoj optimizam pred meč sa Zrinjskim.

Trener Zrinjskog Mladen Žižović utakmicu protiv Željezničara okarakterisao je kao najvažniju u ovoj polusezoni.

- Derbiji su uvijek puni neizvjesnosti, puni naboja… Željezničar dolazi poslije dobre partije u Kaknju pun samopouzdanja, a vidim i da su kompletni. Mi, s druge strane, imamo svoju računicu i prema njoj ćemo se postaviti. Pokušat ćemo doći do pobjede da se približimo na bod Željezničaru. Možda smo u malo boljoj formi, ali to u derbijima ništa ne znači. Pobijedili su nas u posljednjoj utakmici i pokušat ćemo se revanširati za taj poraz. Učinit ćemo sve u našoj moći da dođemo do pobjede jer ovo je jedna od najvažnijih utakmica polusezone, bez obzira na sve prethodne - rekao je Žižović. 

Susret između Zrinjskog i Željezničara igra se od 15 sati uz direktan prijenos na MojaTV, a pravdu na ovom meču dijelit će Ermin Sivac iz Zenice.

Današnji program 17. kola PLBiH počinje od 13 sati mečevima Olimpik – Mladost i lokalnim derbijem između Krupe i Borca, dok se u posljednjem susretu ove runde domaćeg prvenstva sastaju Sarajevo i Radnik, koji na Koševo stiže itekako oslabljen, što zbog suspenzija, što zbog igrača koji su pozitivni na COVID-19.

Premijer liga BiH, 17 kolo:
1. decembar:
Tuzla City - Velež 1:3
Široki Brijeg - Sloboda 3:0

2. decembar:
Olimpik – Mladost (13) / Dragan Petrović
Krupa – Borac (13, Arena Sport) / Aleksandar Njegomirović
Zrinjski – Željezničar (15, Moja TV) / Ermin Sivac
Sarajevo – Radnik (17, Arena Sport) / Mateo Musa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.