U blizini hrama

Mučne scene iz Banje Luke: Policija hapsi starijeg čovjeka, građani mole: "Nemojte to raditi"

Objavljeno: 20.06.2019. u 20:50

Snježana Batinić, Brunina supruga, izjavila je da će kontaktirati Ambasadu Švedske u BiH, jer su švedski državljani

FOTO: SCREENSHOT

Građani Banje Luke i večeras su imali priliku svjedočiti mučnim scenama hapšenja starijeg čovjeka ispred Hrama Hrista Spasitelja u centru grada na Vrbasu.

Kako se vidi na snimku, na zahtjev policije koji se na snimku ne čuje baš najjasnije on je rekao "neću", nakon čega je nekoliko policajaca opkolilo čovjeka i jedan od njih ga je oborio na beton.

Dok je žena uspaničeno govorila: "To mi je muž. Došli smo danas iz Švedske", tu se stvorilo desetak uniformisanih pripadnika MUP-a RS-a.

Nisu se obazirali ni na riječi okupljenih građana: "Nemojte to raditi čovjeku", "Budite normalni, bog vas pomog'o", "Sram vas bilo"...

Muškarcu su stavljene lisice,a potom su ga strpali u maricu.

Novinar Slobodan Vasković je objavio da se radi o 66-godišnjem Bruni Batiniću, koji je stigao iz Švedske na odmor i sa suprugom izašao u šetnju.

U parkiću izmedju hrama Hrista Spasitelja i Palate republike stao je da porazgovara sa aktivistom grupe "Pravda za Davida" Ozrenom Perduvom.

To je bio dovoljan razlog policiji, da priđe Batinićima i legitimiše ih.

Snježana Batinić, Brunina supruga, izjavila je da će kontaktirati Ambasadu Švedske u BiH, jer su švedski državljani.

Izvor:   Faktor/slobodanvaskovic.blogspot.com

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije