open-navfaktor-logo
search
Dva mlada golmana
Muftić i Milićević potpisali ugovore sa Željezničarom
Talentovani golmani Željezničara, Vedad Muftić i Nikola Milićević, potpisali su jednogodišnje ugovore sa Plavima uz opciju produženja.
09.07.2021. u 15:41
get url
text

Vedad Muftić je rođen 25. oktobra 2001. godine u Sarajevu. Od 12. godine je u Željezničaru u kojem je prošao nekoliko omladinskih selekcija, a za prvi tim je branio u prošloj sezoni na dva meča.

VEZANI TEKST - Mekić potpisao za Plave: Željo je veliki klub i ne može dugo biti u krizi

- U Želji sam već osam godina. Ponosan sam i velika mi je čast što sam dio najvećeg kluba u BiH, kluba sa najboljim navijačima. Pred nama je velika obaveza, ali nadam se da ćemo svi zajedno ostvariti što bolje rezultate. To dugujemo i našim vjernim navijačima uz koje će nam biti puno lakše izlaziti na teren - kazao je Muftić.

Nikola Milićević je rođen 13. aprila 2002. godine. Iz redova Tanga stigao je 2013. godine na Grbavicu i branio za skoro sve omladinske selekcije Plavih. Sa prvim timom trenira od početka priprema, ali je i zimske pripreme obavio sa prvotimcima.

- Potpisati prvi profesionalni ugovor sa najvećim klubom u BiH je ono zbog čega sam radio naporno sve ove godine. Prošao sam već jedne pripreme sa prvim timom i naučio dosta toga i uočio razliku između juniorske i seniorske ekipe. Stariji igrači puno pomažu u našem daljnjem razvoju i to je ono što nas tjera da radimo još bolje. Zahvalio bih se svim trenerima s kojima sam imao priliku sarađivati i učiti od njih, stručnom štabu što su mi ponudili ovaj ugovor, ali naravno najveća zahvala ide mojoj porodici od koje sam imao najveću podršku kroz sve ovo i da nije njih ni ja ne bih bio ovdje - rekao je Milićević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.