SRCE NA TEREN

Muhamed Bešić otkrio tajnu pobjede Zmajeva u Belfastu

Objavljeno: 09.09.2018. u 15:21

Bešić je na terenu proveo svih 90 minuta, a većim dijelom utakmice igrao je na poziciji koju obično ne igra - desni bek, ali je zadovoljan učinkom

Bešić je odlično odigrao na poziciji desnog beka FOTO: belfastlive.co.uk

Muhamed Bešić je jedan od onih fudbalera koji uvijek izgaraju na terenu. Tako je bilo i jučer u Belfastu gdje je selekcija BiH savladala domaći sastav Sjeverne Irske sa 2:1 u prvom meču Lige nacija.

Bešić je na terenu proveo svih 90 minuta, a većim dijelom utakmice igrao je na poziciji koju obično ne igra - desni bek, ali je zadovoljan učinkom.

- Šef mi je rekao da igram na desnom beku, nisam to dugo igrao, ali mislim da je bilo dobro. Imao sam puno duela, što volim i jednostavno sam uživao u tome i cijeloj utakmici. Ono što je najvažnije osvojili smo tri boda i sada se okrećemo narednom meču - kazao je Bešić.

Poseban motiv za Bešića predstavlja podrška navijača.

- Volim kad navijači prepoznaju naš trud. Uvijek igram srcem i oni to znaju, zato mi posebno godi kad su uz mene. To me nekako nosi, ali mislim da se i drugi igrači tako osjećaju - ističe Bešić.

Već u utorak u Zenici gostuje selekcija Austrije, tako da previše odmora za naš tim neće biti.

- Navikli smo da igramo utakmice u tri, četiri dana - kaže Bešić i nastavlja:

- Ovo će ipak biti totalno drugačija utakmica. Igramo kući, bit ćemo jači za neke igrače, a i Austrija ima drugačiji stil igre od Sjeverne Irske. Mislim da ćemo bolje igrati i da će navijači uživati.

Naš reprezentativac je posebno istakao važnost kolektivnog duha i atmosfere.

- Ova utakmica sa Sjevernom Irskom nije bila najbolja, ali smo vratili timski duh što je važno i što se vidjelo na terenu. Uživam da se družim, atmosfera je dobra, svi smo nekako zajedno i ova pobjeda nam je trebala i za samopouzdanje. Igrali smo drugačije nego što inače igramo, ali ono što je važno to je da smo se borili jedan za drugog i to zajedništvo se osjetilo na terenu - otkrio je Bešić.

U karijeri Muhameda Bešića bilo je uspona i padova, ali poteškoće su iza njega, izašao je jači i zadovoljan je sadašnjom situacijom.

- Imao sam period od dvije godine kada me zbog povreda skoro nigdje nije bilo. Bilo je zaista teško, ali u životu se uvijek treba boriti da bude bolje, a onda i rezultati dolaze. Ja se uvijek tako ponašam i zadovoljan sam. Još sam mlad i mislim da ću tek u narednim godinama pružati najbolje igre - ističe naš reprezentativac.

Bilo je dosta prilika za promjenu sredine, ali je Bešić odlučio ostati u Middlesbroughu i smatra da mu je to najbolja odluka.

- Imao sam puno ponuda, ali sam odlučio ostati jer me trener voli i imam priliku da igram u kontinuitetu. To je posebno važno s obzirom na to da sam imao dvije teške godine kada nisam igrao i jednostavno tu se dobro osjećam - zaključio je Bešić.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije