open-navfaktor-logo
search
Zelene beretke
Muhamed Švrakić: Nismo još odustali od protesta, čekamo odgovor iz Vlade Kantona Sarajevo
Muhamed Švrakić, predsjednik Udruženja Zelene beretke, kaže da još nisu otkazani protesti koji su zakazani za 9. januar u Sarajevu, a povodom neustavne proslave u bosanskohercegovačkom entitetu RS. 
06.01.2023. u 09:32
get url
text

VEZANI TEKST - Otkazani najavljeni protesti boračkih udruženja u Kantonu Sarajevo za 9. januar

- Mi imamo svoje zahtjeve i čekamo odgovor od ministarstava. Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara sinoć je obećao da će podići kontrolu na ulicama i entiteskim linijama. Danas na naš zahtjev treba da odgovori i Vlada Kantona Sarajevo da će isto uraditi i da će građani Sarajeva biti sigurni. Trebaju sve službe raditi i subotu, nedjelju i ponedjeljak, s obzirom da je 9. januara prošle godine, kada se razapinjala velika zastava u Lukavici, po Sarajevu napravljeno dosta incidenata od ekstremista.

Sada tražimo promjenu viđenja nadležnih prema toj situaciji i da se sigurnost digne na jedan veći nivo. Čekamo da komisija za sigurnost Kantona Sarajevo, koja je zakazana za 10 sati, ispuni naš zahtjev. Ako dobijemo pozitivan odgovor, mi ćemo odustati, jer ne želimo nemire u Kantonu Sarajevo i državi, ali u zamjenu tražimo da policija i političke partije podignu sigurnost na jedan veći nivo. Naši građani ne smiju biti ugroženi i ne trebaju da trpe. Imamo policiju koja je plaćena i treba da radi svoj posao – kazao je za Faktor Muhamed Švrakić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.