open-navfaktor-logo
search
Vrhovni sud FBiH
Mujagi Ivazoviću smanjena kazna za ubistvo sina
Vrhovni sud Federacije BiH donio je pravomoćnu presudu kojom je Mujagi Ivazoviću, penzionisanom sarajevskom policajcu, smanjena kazna zatvora na koju je osuđen jer je iz pištolja ubio svog sina Semira.
15.08.2020. u 14:40
get url
text

Kako nam je potvrdio njegov branilac Omar Mehmedbašić, Vrhovni sud je nakon uloženih žalbi donio presudu kojom je Ivazović osuđen na pet godina i dva mjeseca zatvora.

Ranije mu je Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu bilo izreklo jedinstvenu kaznu od šest godina zatvora zbog ubistva i nedozvoljenog držanja oružja.

Ivazović je 29. aprila prošle godine u sarajevskom naselju Saraj - Polje, u stanu na četvrtom spratu gdje su živjeli, hicima iz pištolja ubio sina Semira.

Prema tužbenim navodima, kritične večeri Mujaga je ušao u svoju spavaću sobu gdje se zaključao, a njegov sin je tijelom udario u vrata sobe, izbivši bravu.

- Kada se Semir pojavio na vratima, optuženi je ispod jastuka uzeo pištolj, ispalivši jedan hitac u sina. Semir je tada krenuo u pravcu dnevnog boravka, a njegov otac je prema njemu ispalio još jedan metak. Semir je tada pobjegao u kuhinju da bi Mujaga prema njemu ispalio još jedan metak, usljed čega je Semir zadobio teške tjelesne povrede opasne po život i usljed kojih je kasnije i preminuo - navodi se, između ostalog, u optužnici.

Mujagin branilac Mehmedbašić je tokom završnih riječi isticao da je Semir zlostavljao oca i majku, te da on kritične večeri nije imao namjeru ubiti sina, već da se branio od napada. Ukazivao je i na to da je njegov branjenik u dobi od 68 godina spavao s pištoljem te da to dovoljno govori o stanju u kojem je živio, kao i o ponašanju njegovog sina.

- On je u pritvoru doživio težak infarkt i izgubio je sina, tako da je u svemu ovome i moj branjenik žtva, odnosno oštećeni - kazao je ranije Mehmedbašić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.