open-navfaktor-logo
search
Defanzivac Sarajeva
Mujakić: Zreliji sam, igranje u inostranstvu mi je značilo
Povratnik u redove Fudbalskog kluba Sarajevo, Nihad Mujakić prenio je za zvaničnu klupsku web stranicu svoje utiske o dosadašnjem toku priprema.
11.02.2022. u 09:15
get url
text

- Uvjeti u Antalyji su fantastični. Prvih nekoliko dana bile su veliki padavine, međutim vrijeme se ubrzo nakon toga stabiliziralo i mogli smo raditi prema planu stručnog štaba. Pripreme su naporne. Kvalitetno radimo. Kroz treninge možemo vidjeti šta trener Vasoski želi, odnosno u kojem pravcu želimo razviti našu igru. Nastojimo to primijeniti kroz utakmice. Mislim da se vidi određeni napredak u našoj igri, ali do početka prvenstva imamo još vremena, kako bi u dobroj formi dočekali prvu utakmicu -  rekao je Mujakić, osvrnuvši se na njegov povratak u klub.

- Sarajevo je moj voljeni klub. Niko nije bio sretniji od mene kada sam potpisao ugovor i kada sam na prvoj pripremnoj utakmici nosio naš dres. Vjerujem da će taj osjećaj biti još intenzivniji kada krene prvenstvo i utakmice pred našim navijačima. Ja se osjećam zrelije kao igrač u poređenju sa periodom kada sam iz juniora došao u prvi tim našeg kluba. Iskustvo igranja u inostranstvu mi je značilo. Želimo na proljeće gledati kvalitetno Sarajevo, želimo uspješnu polusezonu u prvenstvu i u Kupu i s moje strane mogu obećati da ću uvijek dati sve od sebe za ovaj dres, za ovaj klub.

Fudbaleri Sarajeva u narednim danima završavaju boravak na pripremama u Antalyji. Prije povratka u glavni grad BiH Bordo tim očekuju još dvije prijateljske utakmice.  

Danas s početkom u 13 sati (15 sati po lokalnom vremenu u Turskoj) na rasporedu je duel sa FC Nasaf Qarshi iz Uzbekistana. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.