Mulalić: Nemamo se namjeru nikome sklanjati

objavljeno: 19.03.2018. u 08:51

Zadovoljan pobjedom, a naročito igrom svog tima protiv Borca, bio je trener Mladosti Edis Mulalić.  

Mladost je slavila sa 2:0, golovima u samom finišu susreta.

- Jedna od boljih utakmica u ovoj sezoni. Jedan od rijetkih mečeva gdje smo provukli svoju ideju i svoju igru. Zaprijetili su nam jednom, ili dvaput. I da je ostalo 0:0 ne bih bio nezadovoljan - rekao je Edis Mulalić u emisiji posvećenoj Premijer ligi na BHT.

Ekipa iz Doboja kod Kaknja je lider Lige za opstanak.

- Ne možemo biti zadnji. Teoretski želimo što prije završiti posao. Na dobrom smo putu. Sami sebi postavljamo ciljeve. Na kraju prošle sezone smo imali isti broj bodova kao sada što imamo, a ostalo je još osam kola - kaže Mulalić.

On je objasnio da je Mladost u sezonu ušla bez ikvakvog cilja, da je ekipa gotovo u potpunosti promijenjena, da su igrači dolazili do petog kola.

- Cilj nam je bio da ostanemo na mjestu koje vodi u Ligu za prvaka. Desila nam se Sloboda u Tuzli. Ne može niko otići lagano i reći da ćeš pobijediti Slobodu u Tuzli. I Zrinjski je aktuelni šampion. Mislim da smo odigrali više dobrih, nego loših utakmica - dodao je bivši trener Željezničara.

On je prokomentarisao i nevjerovatan povratak Zrinjskog protiv Želje.

- Dobra utakmica. Zrinjski do 88. minute nije imao nikakve šanse. Dešavaju se stvari svakakve. Malo mi je čudno zbog našeg balkanskog mentaliteta. Obično naši igrači, kad gubiš 2:0, primiš još pet komada. Željo je trenutno dosta kvalitetniji od Zrinjskog, u boljoj su formi.

Mladost nakon reprezentativne pauze ide u Gabelu kod GOŠK-a.

- U zadnjih pet utakmica mi i GOŠK imamo najbolji omjer bodova. Mi smo osvojili deset, oni osam. Do kraja se nikome sklanjati nećemo, niti imamo namjeru. Mislim da će i utakmica Slobode i Čelika dosta toga riješiti - konstatovao je Mulalić.