open-navfaktor-logo
search
Pojačanja u Bordo timu
Muminović i Stojanović stižu na Koševu
FK Sarajevo će u narednoj sezoni pojačati Milan Muminović i Daniel Stojanović, dva proslavljena premijerligaška fudbalera, koji su ostavili dubok trag u elitnom rangu našeg fudbala, objavio je portal sportdc.net, koji prati dešavanja u Slaviji.
24.06.2022. u 20:14
get url
text

Muminović je tek nedavno okončao igračku karijeru, tačnije do završetka prošle sezone je nastupao za Slaviju, a nekadašnji fudbaler Sarajeva dobit će određene zadatke u skautingu.

Fudbalom je počeo da se bavi u rodnoj Foči i igrao je za Sutjesku prije nego je kao tinejdžer stigao u Slaviju iz Istočnog Sarajeva, gdje je stekao punu fudbalsku afirmaciju. Nakon toga slijedi odlazak u Sarajevo, pa u banjalučki Borac. Potom se vraća u Sutjesku i Slaviju, da bi onda uslijedio novi veliki korak u karijeri, odlazak u Zrinjski. Poslije Zrinjskog slijedi Vitez, pa onda Olimpik i na kraju povratak u Slaviju gdje je završavio karijeru.

Na Koševo će i Daniel Stojanović, pomoćni trener u stručnom štabu Slavije, koji će dobiti trenersko mjesto u juniorima Sarajeva.

Stojanović je kao fudbaler posljednji angažman imao u FK Olimpik, a igrao je i za Željezničar, Zrinjski, Posušje, Hajduk, Nacional...

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.