open-navfaktor-logo
search
Neobičan incident
Munja raznijela wc šolju u stanu, prošla kroz cijevi
Munja je potpuno uništila toalet u jednom stanu u Oklahomi nakon što je prošla kroz cijevi.
10.05.2022. u 08:56
get url
text
Uništen toalet

Na sreću, niko nije u tom trenutku koristio wc šolju kada ju je uništila munja, ostavljajući iza sebe razbijene komade porculana razbacane po podu.

U srijedu, 4. maja, vatrogasci vatrogasne službe Okmulgee pozvani su u stan u Oklahomi nakon što se incident dogodio, piše Unilad.

U izjavi za Nexstar, šef vatrogasne službe Dewayne Hurt kazao je da je toalet skoro potpuno uništen, ali na sreću niko nije povrijeđen.

- Ventilacija je uništena, a WC šolja je jako oštećena. U potkrovlju ima izgorjeli trag gdje je, vjerujemo, udario grom - dodao je.

Prema riječima vatrogasca iz vatrogasne službe Okmulgee, munja je prošla kroz metalni izduvni otvor nakon što je udarila u krov. Zatim je došla u kontakt sa vodom, što je izazvalo eksploziju.

Osim što je eksplodirao toalet, grom je izazvao i mali požar u potkrovlju stana. Na sreću, ekipe su uspjele ugasiti požar.

Iz apartmanskog kompleksa rekli su lokalnoj televiziji KWCH da niko nije boravio u stanu u vrijeme nevremena. Međutim, trebalo je da bude iznajmljen idućeg jutra.

- Radio sam u vatrogasnoj službi 19 godina i nikada nisam vidio ništa slično - izjavio je vatrogasni poručnik Okmulgeeja Rocky Morrow.

Iako je neobično da munja prouzrokuje ovu vrstu štete u stanu, Nacionalna meteorološka služba (NWS) i Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDS) upozoravaju na upotrebu aparata za vodu tokom oluje.

NSW upozorava da izbjegavate "svu vodu" i cijevi ili vodovod, "uključujući sudopere, kade i česme".

Ako ste napolju, trebali biste se odmah udaljiti iz lokvi, bara, jezera i drugih vodenih površina i otići u sigurno sklonište.

CDS također napominje da se otprilike trećina ozljeda od udara groma dogodi u zatvorenom prostoru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.