open-navfaktor-logo
search
U stalnom dežurstvu
MUP KS formirao Štab akcije u cilju nesmetanog provođenja izbora
U cilju realizacije planiranih mjera za provođenje Operativnog plana "Izbori 2020", Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo formirala je Štab akcije koji je u stalnom dežurstvu od petka do ponedjeljka.
14.11.2020. u 09:20
get url
text

Preduzete su planske mjere i radnje iz nadležnosti policije u cilju nesmetanog provođenja izbornih aktivnosti, te prevenciji eventualnog kršenja propisa koji regulišu izborni proces, saopćeno je iz MUP-a KS.

- Prioritet svakog policijskog službenika jeste lična sigurnost građana na svakom biračkom mjestu, kao i sigurnost glasačkog materijala. Također, u odnosu na informacije koje su već određeni period prisutne u javnom prostoru, naglašavamo i da nam je predmet posebne pažnje prevencija, te u konačnici eventualno dokumentovanje i zakonito procesuiranje osoba za koje se utvrdi da su učestvovale u manipulaciji izborne volje građana - navodi se u saopćenju.

Iz MUP-a KS su uputili poziv građanima Kantona Sarajevo, članovima izbornih komisija, posmatračima i političkim subjektima da se na dan održavanja izbora pridržavaju zakonskih odredbi i demokratskih načela izbornog procesa uz maksimalno poštivanje propisanih higijensko-epidemioloških mjera.

Posebno pozivamo građane da eventualna saznanja o nezakonitom djelovanju ili ponašanju bilo kojeg pojedinca ili grupe odmah prijave policiji Kantona Sarajevo putem telefona 122 ili 033/206-666, 033/207-777, odnosno, policijskim službenicima na terenu ili biračkom mjestu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.