open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
MUP KS: Navodi medija o hapšenju policajca Nijaza Tahte nisu istiniti
MUP Kantona Sarajevo reagirao je saopćenjem za javnost povodom informacija objavljenim u medijima, a koje se tiču hapšenja u akciji kodnog naziva "Dar 1" 
14.08.2020. u 10:39
get url
text

Saopćenje MUP-a KS prenosimo u cijelosti i bez intervencija:

U cilju objektivnog, tačnog i istinitog informisanja javnosti, ali i zbog zaštite ugleda čestitih i poštenih policijskih službenika, ovom prilikom informišemo javnost da su pojedini mediji izvještavajući o akciji "DAR 1" iznijeli u javnost netačne i neprovjerene informacije.

Naime,Uprava policije javnost obavještava putem zvanične web stranice i ovlaštenih lica nadležnog Odjeljenja za odnose s javnošću.

Međutim, list "Dnevni avaz" je na svom portalu objavio, a pojedini mediji prenijeli, netačnu i neprovjerenu informaciju, da se među osumnjičenim, odnosno, lišenim slobode, nalazi i policijski službenik Nijaz Tahto, iako isti nije osumnjičen, niti je lišen slobode, te nije bio predmet bilo kakve aktivnosti u vezi sa pomenutom akcijom.

S tim u vezi, molimo medije, pogotovo one koji su prenijeli takvu informaciju, da poduzmu aktivnosti i uklone ime ovog policijskog službenika iz takvih vijesti, odnosno, upoznaju javnost da ovaj policijski službenik nije među osumnjičenim policijskim službenicima u okviru ove akcije, kao i da isti redovno obavlja svoje radne poslove i zadatke.

Inače, radi se o vrlo profesionalnom policijskom službeniku, koji je za svoj rad više puta nagrađivan i jedne godine zajedno sa svojim kolegom proglašeni su najboljom saobraćajnom patrolom u BiH.

Ovom prilikom apelujemo na predstavnike medija da u javnost ne iznose neprovjerene, netačne i nezvanične informacije, pogotovo u pogledu objave imena bilo koje osobe, jer time nanose štetu tim osoboma, kao što je ovom prilikom nanesena navedenom policijskom službeniku.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo u potpunosti podržava svakog policijskog službenika koji svoje dužnosti obavlja u skladu sa zakonom i pozitivnim propisima, te ulogom koju ovaj častan, težak i odgovoran poziv ima u našem društvu, ali isto tako iskazuje spremnost i odlučnost da se obračuna sa svim pojedincima koji na bilo koji način narušavaju ugled policije Kantona Sarajevo, te iste pozove na odgovornost u skladu sa zakonom.


Koristimo priliku da se zahvalimo svim medijima koji o našim aktivnostima svakodnevno informišu javnost na tačan, provjeren i istinit način.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.