open-navfaktor-logo
search
Provjerili slučaj
MUP KS: Nije bilo pokušaja otmice dječaka u Vogošći
Sarajevska policija oglasila se povodom objava putem društvenih mreža i medijima o navodnom pokušaju otmice dječaka u jednoj osnovnoj školi na području Općine Vogošća.
01.11.2022. u 10:58
get url
text

Kako su saopćili iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, odmah po dojavi o navodnom događaju, pripadnici policije su pod nadzorom sarajevskog kantonalnog tužilaštva poduzeli niz mjera i radnji na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za ovaj događaj.

- Provjerama i saslušanjem više svjedoka, utvrđeno da prijava nije osnovana. U cilju zaštite interesa djeteta nismo u mogućnosti iznositi više detalja, osim što želimo naglasiti da nisu tačni navodi i medijski natpisi da je došlo do pokušaja otmice. Posebno ističemo da policija nije javnosti saopćila registarske tablice vozila koje je bilo predmetom interesovanja, a očigledno je da u pojedinim medijima i dalje postoje podaci, pa čak i fotografije vozila, za koje se provjeravama utvrdilo da nije vezano za prijavljeni događaj - naveli su iz MUP-a KS.

Iz policije su zamolili medije da objave o ovakvim događajima prilagode samo zvaničnim izjavama i saopćenjima nadležnih organa i njihovih ovlaštenih predstavnika, kako bi, kako su naveli, spriječili širenje netačnih informacija i uznemirenje javnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.