open-navfaktor-logo
search
Preminula na neurohirurgiji
MUP KS rasvijetlio slučaj smrti 57-godišnje žene: Svjedoci tvrdili da je pala na trčanju
Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo obaviještena je od ljekara sa Klinike za neurohirurgiju KCUS-a da je 14. aprila 2023. godine preminula pacijentica M.B. (1966), tretirana u proteklom periodu na ovoj klinici, a za čije povrede su izrazili sumnju da su nastale nasilnim putem.
18.04.2023. u 19:30
get url
text

- Naime, 57-godišnjakinja je na Neurohirurgiju primljena 2. aprila ove godine, uz informaciju da je nastradala nesretnim slučajem – pri padu nakon trčanja niz ulicu Ruđera Boškovića na području općine Novo Sarajevo navode iz MUP-a KS.

Po zaprimanju informacija sa KCUS -a, dodaju iz MUP-a KS, tokom jučerašnjeg dana su saslušani svjedoci H.O. i A.O. - muškarci koji su pozvali Hitnu pomoć nakon povređivanja M.B., a koji su prvobitno izjavili da je riječ o nesretnom događaju.

- Iste osobe, policijskim službenicima Odjeljenja za krvne i seksualne delikte i ratne zločine Sektora kriminalističke policije, priznale su da je žena nastradala na način da ju je na kolovoz oborio automobil - saopćili su iz MUP-a.

Operativnim radom na terenu, policijski službenici su došli do saznanja da se s izvršenjem ovog djela može dovesti u vezu E.K. (1979.) iz Sarajeva, koji je pronađen i doveden u službene prostorije, dok su policijski službenici PU Novo Sarajevo osigurali automobil za koji postoji osnov sumnje da je sredstvo izvršenja ovog krivičnog djela.

Kako dodaju, obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage su preuzeli operativni materijal i osumnjičenog u daljnju obradu zbog krivičnog djela Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.