open-navfaktor-logo
search
Teške optužbe
MUP RS-a traži da tužilaštvo ispita tačnost tvrdnji Suzane Radanović
Majka Davida Dragičevića jučer je na Facebooku inspektora iz PU Banja Luka "prozvala" da je direktno odgovoran za ubistvo njenog sina
31.07.2019. u 11:18
get url
text

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a poziva Okružno javno tužilaštvo Banja Luka da ispita tačnost navoda i izjasni se povodom teških optužbi Suzane Radanović u kojima iznosi ime navodno odgovornog za smrt njenog sina Davida Dragičevića, a koje su prenijeli pojedini portali, saopćeno je jutros iz MUP-a RS-a.

- Naime, OJT Banja Luka vodi istragu u vezi sa smrću Davida Dragičevića, a kako je imenovana lično prozvala pripadnika MUP-a Republike Srpske za ubistvo, tražimo da se OJT javno očituje - navodi se u saopćenju MUP-a.

Dodaju da ukoliko tužilaštvo ima dokaze neka postupa u skladu sa zakonom "jer svako za koga se utvrdi da je odgovoran za krivično djelo treba da odgovara pred pravosudnim organima u skladu sa zakonom".

Suzana Radanović jučer je u Facebook grupi "Pravda za Davida" objavila fotografiju inspektora PU Banja Luka Dubravka Kremenovića i navela da je on lično odgovoran za ubistvo njenog sina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.