open-navfaktor-logo
search
Glasaju i pijani
MUP RS-a: Zabilježena dva incidenta na biračkim mjestima
Incidenti su zabilježeni u Banjoj Luci i Istočnoj Ilidži
07.10.2018. u 12:10
get url
text

Stanje sigurnosti na glasačkim mjestima, kao i na području cijele RS je povoljno i bez većih narušavanja javnog reda i mira, a do sada su zabilježena dva incidenta, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, javlja Anadolu Agency (AA).

-Na području Policijske uprave Banja Luka na biračkom mjestu u naselju Šargovac oko 07.55 sati pojavila se osoba M. M. u vidno alkoholisanom stanju, koji je svojim ponašanjem narušavao javni red i mir. Policijski službenici su na poziv predsjednika biračkog odbora izašli na lice mjesta i M. M. lišili slobode. Osoba je odbila alkotestiranje, a policijski službenici preduzimaju mjere i radnje u skladu sa svojim nadležnostima - navodi se u saopćenju.

Osim toga, na području Policijske uprave Istočno Sarajevo na biračkom mjestu u Mladicama, općina Istočna Ilidža, oko 08.20 sati članovi biračkih odbora uočili su kod dvije starije osobe N. F. i D. F. stare glasačke listiće koje su namjeravali da ubace u glasačke kutije. Članovi biračkih odbora blagovremeno su reagovali i kod njih pronašli važeće listiće nakon čega su obavijestili pripadnike MUP-a RS-a koji preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

-Navedeno biračko mjesto bilo je zatvoreno oko 20 minuta, a to glasačko mjesto bit će otvoreno do vremena potrebnog da se ovaj period nadoknadi - navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.