open-navfaktor-logo
search
Uhapšena trojica
MUP saopćio detalje sinoćnje pucnjave u sarajevskom naselju Koševo, evo šta se desilo
MUP Kantona Sarajevo objavio je šta se tačno dešavalo sinoć u ulici Marcela Šnajdera u sarajevskom naselju Koševo, gdje je u pucnjavi povrijeđena jedna osoba, a jedna je povrijeđena u tuči.
13.05.2023. u 10:17
get url
text

Prema saopćenju MUP-a KS, sinoć u 22.30 sati policija je obaviještena da je u navedenoj ulici došlo do tuče više osoba, a nakon toga i pucnjave iz pištolja. Na mjestu događaja policajci su zatekli Z. D. (1983) iz Sarajeva, koji je pucao iz pištolja, kao i P. I. (1998), P. E. (1976) iz Busovače i J. H. (1991) iz Viteza.

Kako su naveli, došlo je do samoranjavanja Z. D., koji je iz pištolja nanio sebi povrede desne noge, a dežurni doktor se nije izjasnio o stepenu njegovih povreda. Lakše povrede u tuči zadobio je P. E. kojem je pomoć pružena u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

VEZANI TEKST - Jedna osoba povrijeđena u sinoćnjoj pucnjavi u sarajevskom naselju Koševo

Obaviješten je dežurni tužilac u Sarajevu, a uviđaj su obavili pripadnici MUP-a KS. Policajci su, radeći na rasvjetljavanju događaja, uhapsili noćas u 2.35 sati P. I,. P. E. i J. H. zbog nasilničkog ponašanja na štetu Z. D. te su predati u prostorije za zadržavanje MUP-a.

Povrijeđeni Z. D. zadržan je na liječenju u KCUS-u i nalazi se pod nadzorom policijskih službenika. On se sumnjiči za izazivanje opće opasnosti. Policija nastavlja raditi na dokumentovanju ovih krivičnih djela.

Iz policije su za Faktor potvrdili da ovaj incident nije povezan sa sinoćnjim derbijem između Sarajeva i Željezničara koji je odigran na stadionu Asim Ferhatović Hase na Koševu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.