Muriz Memić u sudnici: Nije Dženana ubio Ljubo Seferović, bio je to drugi kombi

objavljeno: 12.07.2018. u 18:50

U Kantonalnom sudu u Sarajevu prilikom iznošenja završnih riječi u predmetu Ljubo i Bekrija Seferović, završne riječi je pred Sudskim vijećem kojim predsjedava Igor Todorović iznio i Muriz Memić, otac Dženana Memića, čija se smrt Seferovićima stavlja na teret. 

On je najprije istaknuo da je nedopustivo to što u Tužilaštvu KS tokom istrage nije saslušan Alija Čeljo, neurohirurg koji je operisao Dženana nakon što je povrijeđen. Čeljo je prošle godine preminuo usljed teške bolesti. Prethodno je ustvrdio da Dženan nije povrijeđen u nesreći. 

Govoreći o saslušanju Čelje, na koje se danas u završnoj riječi osvrnulo i Tužilaštvo KS, tužilac Mladen Furtula je kazao kako on nije bio kompetentan da govori o načinu na koji je Dženan zadobio povrede s obzirom na to da nije pregledao cijelo njegovo tijelo, već samo povredu na glavi koju je i tretirao, pa tako da nije mogao ni izvući odgovarajući zaključak. 

- Čovjek je rekao da moj Dženan nema povredu nastalu u saobraćajnoj nesreći, a vi ga niste saslušali - kazao je Memić.

VEZANI TEKSTU ponedjeljak presuda optuženima za smrt Dženana Memića

On je dodao i da je on poslao na vještačenje snimke videonadzora iz kobne noći na kojima se, kako Tužilaštvo KS tvrdi, vidi kombi Ljube Seferovića. Tom analizom, za koju mu je rečeno da je nezakonito pribavljena, utvrđeno je, tvrdi Memić, da je na snimku neki drugi kombi. 

- Ljudi, nije to bio Ljubo Seferović, drugi kombi je u pitanju. Ima slovo A u sredini, na tablicama - kazao je Memić.