open-navfaktor-logo
search
Selektor predstavio plan
Musa: Imamo kvalitet za Elitni krug
U Trening-centru N/FSBiH u Zenici održava se kamp za U-19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine koju u oktobru mjesecu očekuju kvalifikacije za EP 2019. godine.
28.08.2018. u 10:36
get url
text

Nakon jučerašnjeg treninga selektor Slaven Musa predstavio je plan rada.

- Danas su na programu dva treninga a sutra imamo i kontrolna utakmicu protiv Borca iz Jelaha, te u četvrtak posljednji trening. Cilj nam je napraviti širu bazu fudbalera iz BiH, provjeriti u kakvoj su formi, te svakako probati neke lakše taktičke postavke - kaže Musa, pa dodaje:

- Ipak, generalna provjera za kvalifikacije bit će nam utakmice sa Gruzijom 5. i 7. narednog mjeseca, kada bi na raspolaganju trebali imati sve igrače, jer je to UEFA termin. U kvalifikacijama koje se održavaju u Republici Irskoj, pored domaćina za protivnike ćemo imati Holandiju i Farske Otoke i vjerujem da mi imamo dovoljno kvaliteta da budemo među prve dvije ekipe i izborimo plasman u Elitni krug kvalifikacija, koje se igraju u martu iduće godine - smatra selektor bh. juniora.

Od 29 igrača koliko je na ovo okupljanje pozvao izbornik Musa, na pripremama se nalazi njih 26. Izostali su Kristijan Stanić iz Zrinjskog, koji sutra ima utakmicu svog tima, Domagoj Marušić iz Širokog Brijega se povrijedio a Luka Garić nije dobio dozvolu kluba jer se ne radi o UEFA terminu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.