open-navfaktor-logo
search
Zdravstveni bilten
Musa o povredama Džeke i Ćivića: Ljekari imaju zadnju riječ
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon pobjede protiv Rumunije priprema se na naredni meč grupe 3 B Divizije Lige nacija, a to je gostovanje kod Crne Gore u Podgorici.
09.06.2022. u 12:43
get url
text

Pod znakom pitanja su nastupi kapitena bh. tima Edina Džeke i lijevog bočnog Eldara Ćivića.

- Znate i sami da su Džeko i Ćivić izašli zbog povreda, vidjet ćemo danas. Ljekari imaju zadnju riječ, na kraju krajeva i igrači, kako se oni osjećaju. U ovom trenutku ne možemo potvrditi li će oni moći igrati u subotu - rekao je član stručnog štaba Zmajeva Slaven Musa.

VEZANI TEKST - Edin Džeko ima zavoj na desnoj nozi, hoće li se oporaviti do meča sa Crnom Gorom
 

U stručnom štabu bh. tima zadovoljni su ostvarenim u prethodne dvije utakmice.

- Četiri boda su dobar rezultat. Zadovoljni smo. Imamo još dvije utakmice ispred nas. Gledamo prvu narednu. Uradit ćemo sve da u Podgorici napravimo dobar rezultat. Prošle godine smo igrali prijateljsku utakmicu s Crnom Gorom, u šarenom sastavu mi i oni, završilo je 0:0. Dobro ih poznajemo, skautirali smo ih, igrali su dvije utakmice Lige nacija  s različitim sistemima. Pripremamo se za sve, ali najbitnije je da mi budemo na nivou na kojem smo bili dvije utakmice, što se tiče zalaganja, borbe i svega, vjerujem da dobar rezultat neće izostati - smatra Musa.

Utakmica Crna Gora - Bosna i Hercegovina igra se u subotu od 20.45 sati u Podgorici. Meč će suditi italijanski arbitar Daniele Orsato.

Bosna i Hercegovina nakon dva kola grupe 3 B divizije Lige nacija ima četiri boda, koliko i Finska. Crna Gora ima bod manje, a Rumunija je bez bodova.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.