open-navfaktor-logo
search
NBA
Musa s klupe ispratio pobjedu Netsa u gradskom derbiju
Najefikasniji u ekipi Netsa bio je LeVert koji je ubacio 28 poena
20.10.2018. u 08:23
get url
text

Košarkaši Brooklyn Netsa, za koje igra i bh. košarkaš Džanan Musa, sinoć su pred svojim navijačima u gradskom derbiju pobijedili New York Knickse rezultatom 107:105.

Dvije ekipe odigrale su odličnu utakmicu u kojoj se do posljednjeg trenutka nije ko će pobijediti. Meč su bolje otvorili domaći košarkaši koji su u prvoj četvrtini imali devet poena razlike (33:24).

U drugoj dionici ovog meča Knicksi su zaigrali nešto bolje i uspjeli su malo smanjiti zaostatak do poluvremena (57:50). Treća četvrtina u potpunosti je pripala košakašima Knicksa koji su došli do preokreta.

Ipak, Netsi se nisu predavali tako lako. Posljednjih deset minuta ovog meča bilo je izuzetno zanimljivo. Netsi i Knicksi su se smjenjivali u vodstvu, no na kraju je pobjeda pripala domaćim košarkašima koji su slavili sa 107:105.

Najefikasniji u ekipi Netsa bio je LeVert koji je ubacio 28 poena. U ekipi Knicksa istakli su se Kanter i Hardaway sa po 29 ubačenih poena. Musa nije nastupio na ovom meču, koji još čeka šansu za debi u NBA ligi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.