open-navfaktor-logo
search
Euroliga
Musa s posebnim motivom: Okršaj s bivšim timom i trenerom koji mu nije pružio šansu
Košarkaši Real Madrida nastavljaju takmičenje u Euroligi, a večeras im u goste stiže aktuelni evropski prvak Anadolu Afes.
10.11.2022. u 09:21
get url
text

Posebna će to utakmica biti za Džanana Musu, koji je svojevremeno nakon rastanka s Brooklyn Netsima 2021. godine postao član turskog giganta.

Musa je u gradu na Bosforu potpisao dvoipogodišnji ugovor, ali od trenera Halila Ergina Atamana nikada nije dobio pravu šansu.

Bh. košarkaš bio je član ekipe Efesa koja je postala prvak Evrope, ali samo na papiru, s obzirom na to da na parketu nije imao priliku da pokaže šta zna.

Musa je poslije avanture u gradu na Bosforu otišao u manje poznati španski Breogan, a poslije odlične sezone uslijedio je transfer u Real Madrid.

Košarkaš iz Bihaća među Kraljeve je stigao kao MVP španskog prvenstva. Na startu Eurolige Musa prosječno postiže 14,2 poena po utakmici.

U prošlom kolu odveo je Real do pobjede u Milanu protiv Emporio Armanija, kada je ubacio 25 poena, što je njegov euroligaški rekord. Bilo je to dovoljno da Musa bude izabran za igrača kola.

Utakmica Real Madrid - Anadolu igra se večeras od 19.45 sati.

Real poslije šest kola ima tri pobjede i tri poraza, a turski predstavnik je na dva trijumfa i četiri poraza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.