open-navfaktor-logo
search
Tri meča
Musemić dočekuje Osima, Zrinjski na "neosvojivom" Koševu
Fudbalska Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se danas.
06.03.2021. u 08:19
get url
text

Igrat će se tri utakmice 21. kola, a dvije su zakazane za 14 sati.

Na Tušnju, gdje će teren za igru vjerovatno biti težak, snage će odmjeriti Tuzla City i Željezničar. Sudar je to i trenera koji se itekako dobro poznaju - Husrefa Musemića i Amara Osima.

Tuzla City u duel ulazi poslije pobjede nad Slobodom u gradskom derbiju, a Željo u grad soli dolazi nakon remija sa Sarajevom na Grbavici u vječitom derbiju.

Tuzlaci nisu odustali od borbe za euroscenu i za drugoplasiranim Željom trenutno zaostaju sedam bodova. Željezničar je uz Sarajevo trenutno najbolji gost lige, a pobjeda se i u Tuzli nameće kao imperativ.

Željo je bez trijumfa u Premijer ligi tri vezana meča. Prvoplasirano Sarajevo udaljeno je devet bodova, a i konkurenti za Evropu poput Veleža i Širokog opasno pušu za vratom.

Utakmicu u Tuzli sudi Dragan Petrović, a direktan prijenos od 14 sati realizirat će Moja TV.

Zanimljivo je da će isti rivali na istom stadionu u srijedu igrati četvrtfinale Kupa BiH.

U 14 sat počet će i duel Krupe i Širokog Brijega. Krupa je sezonu otvorila gostujućim porazom protiv Zrinjskog, dok je Široki trijumfovao u Doboju kod Kaknja protiv Mladosti.

Subotnji program zatvorit će Sarajevo i Zrinjski. Derbi na Koševu, koje je ove sezone "neosvojiva tvrđava" počinje u 19 sati.

Sarajevo je neporaženo poslije 20 kola, a u derbiju na Grbavici tim je pokazao da će teško nadoknaditi odlazak najboljih igrača Benjamina Tatara i Amara Rahmanovića.

Vinko Marinović još uvijek nije posložio kockice, ali to se može reći i za njegovog kolegu Sergeja Jakirovića, koji je napravio remont u ekipi.

Derbi na najvećem bh. stadionu pripao je Luki Bilbiji, prijenos je osigurala Arena Sport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.