open-navfaktor-logo
search
Uoči gradskog derbija
Musemić i Velkoski: Želimo devetu pobjedu u nizu
Musemić zbog suspenzije neće moći računati na usluge Halida Šabanovića, koji je zaradio crveni karton u susretu sa Veležom
29.11.2019. u 10:13
get url
text

Fudbaleri Sarajeva i Željezničara, dva vodeća tima Premijer lige Bosne i Hercegovine, sutra će 120. put odmjeriti snage u ligaškim takmičenjima.

Aktuelni prvak naše zemlje duel s gradskim rivalom dočekuje na liderskoj poziciji s tri boda više u odnosu na tim s Grbavice.

- Sve je ispričano, ovo je 120. ligaški, odnosno 139. derbi ukupno. Očekujemo ga u dobroj atmosferi, tabelarno dobri i dočekujemo ga s puno širim kadrom. Poraz Želje protiv Širokog nas neće zavarati jer je derbi nešto sasvim drugo. Dat ćemo sve od sebe znajući da s pobjedom idemo na zimsku pauzu na kojoj možemo analizirati šta je bilo dobro, a šta loše, iako je bodovni saldo zadovoljavajući - rekao je šef stručnog štaba FK Sarajevo Husref Musemić.

Musemić se osvrnuo i na tim rivala, koji se nije mnogo mijenjao.

{$galerijaFotografija}

- Oni nisu mijenjali sastav, osim Štilića. To je kvalitetan igrač, lucidan, koji u svakom trenutku može napraviti neki nepredvidiv potez. To je jedan igrač, ali koji jako puno znači – naglasio je trener Bordo tima.

Pobjeda je prioritet, ali...

- Ako ne možete pobijediti, bolje je odigrati neriješeno. Ne želimo se revanširati za poraz na Grbavici, taj gubitak tri boda i poraz je bio bolan, ali ga ne možemo vratiti. Posljednji derbiji su bili dobri za naše uvjete, dosta efikasni. Pozivam navijače da nas podrže na putu do devet pobjede u nizu - dodao je Musemić, te naglasio da će teško iznenaditi protivnika, ali i protivnik njih.

Musemić zbog suspenzije neće moći računati na usluge Halida Šabanovića, koji je zaradio crveni karton u susretu s Veležom, no zdravstveni bilten mnogo je bolji u odnosu na prvi ovosezonski susret sa Željom, u kojem su Plavi slavili s 5:2.

Kapiten Sarajeva Krste Velkoski zna važnost gradskog derbija.

- Znamo kakva je ovo utakmica, znamo šta donosi. Imamo pozitivan skor od osam pobjeda, koji želimo da nastavimo. Poraz iz prošlog derbija ne utječe previše, više utječe pobjeda nad Veležom zbog koje u dobroj atmosferi dočekujemo u dobroj atmosferi. Imali smo odlične uvjete da bi utakmice ponudile mnogo golova, svi akteri su davali maksimum, a mi ćemo se potruditi da napravimo dobar rezultat - rekao je Velkoski te dodao:

- Domaći teren bi mogao biti prednost, iako smo znali i na njemu imati dosta problema. Sada su nam se četiri igrača, koji su igrali prema naprijed, vratili u dobru formu.

Drugi ovosezonski duel Sarajeva i Željezničara igra se sutra na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 16 sati.

FK Sarajevo press 29.11.2019
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.