open-navfaktor-logo
search
Finale Kupa BiH
Musemić ne želi primiti gol na Koševu, Hebibović uputio poziv navijačima
Mislim da su ovo dvije najbolje ekipe i da možemo očekivati dobru utakmicu, kazao je strateg Sarajeva
07.05.2019. u 12:00
get url
text

Fudbaleri Sarajeva sutra u 18 sati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" protiv Širokog Brijega igraju prvu utakmicu finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Husref Musemić, šesf stručnog štaba Bordo tima, izrazio je zadovoljstvo što će voditi ekipu u finalu najmasovnijeg takmičenja u našoj zemlji.

- Mislim da je čast i privilegija igrati finale Kupa. Apelujem na sve aktere da učinimo sve da utakmice proteknu u što boljoj, fer i sportskoj atmosferi i da obje ekipe pruže dobar fudbal. Mislim da su ovo dvije najbolje ekipe i da možemo očekivati dobru utakmicu. Svaki rezultat bez primljenog gola je aktivan, ja bih bio zadovoljan. Ako pri tome mi damo neki gol onda će biti odlično - kazao je Musemić.

Sarajevo je u polufinalu izbacio ekipu OFK Sloga ukupnim rezultatom 9:1, dok je NK Široki Brijeg bio bolji od TOŠK-a ukupnim rezultatom 3:0.

- Svjesni smo kvaliteta Širokog Brijega. Utakmica će biti zahtjevna i nadamo se da će teren biti dobar za igru. Nadamo se da ćemo njihov kvalitet svesti na minimum i da ne dođe do izražaja. Pokušat ćemo uraditi da sve prođe u najboljem redu i nadamo se dobrom rezultatu. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i da zajedno ostvarimo što bolji rezultat - kazao je Anel Hebibović, prvotimac Sarajeva.

Meč je na rasporedu sutra u 18 sati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase", uz direktan TV prijenos na Arena Sportu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.